keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vanhoja marikankaita

Olen varmaan kertonut, että pidän kankaista, varsinkin printeistä. Minulla on varastossa kaikenlaista värien mukaan lajiteltuna. Olen niistä tehnyt tilkkutöitä monia vuosia sitten, lähinnä sängynpeittoja ja lastenpeittoja. Kun into iskee päälle, käyn varastoani läpi ja ompelen jotain. Nyt on ollut mielessä pitkään sinisävyinen pikkupeitto. Eilen aloin sitä tosissani tekemään. Olen vasta alkuvaiheessa, paloja pitää vielä leikata lisää ja tilkkuja sovitella vierekkäin.

Tässä tähänastinen aikaansaannokseni. Osa kankaista on vanhoista vaatteista tai verhoista, loput ovat mallitilkkuja joita äitini aikoinaan sai Marimekolta. Palat ovat 18x18 cm. Pitää vielä leikata ainakin toinen mokoma ja sitten voin alkaa ommella tilkkuja yhteen.
Kaikki muu on marimekkoa, vain tummansininen on muuta. Se on vanhaa Seita-kangasta, jos joku sattuu tietämään mitä se on. Seidan suunnittelija muuten oli Rut Bryk.Samalla kun kaivelin kaappejani, päätin laittaa kehyksiin vanhan marikankaan joka sopii makuuhuoneeni väreihin. Tässä sekin. Taidan vielä ottaa kehyksistä lasin pois, kankaasta menee fiilis kun se on lasin alla. Ehkä hankin paremman kehyksenkin. En muista mallin nimeä, se taitaa olla 80-luvulta. Voin tarkistaa sen ja lisätä tänne jos jotakuta kiinnostaa.
En suhtaudu kovin vakavasti sisustamiseen, on kiva vaihdella tunnelmia ja värejä. Kun kankaat on omasta takaa, ei tule edes kustannuksiakaan.

Laitoin myös sängyn viereen pienen väriläiskän inspiraatiota odottamaan. Tämä kangas on todella vanhaa marimekkoa eikä ole mielestäni ollut uustuotannossa. En tiedä sen nimeä enkä suunnittelijaa, mutta veikkaan Maija Isolaa, niin herkulliset värit on kaikissa vaihtoehdoissa. Minulla on näitä kukkia kahdeksaa eri väriä, toinen toistaan hienompia. Ne ovat myös mallitilkkuja. Aion tehdä niistä jotain, siksi tämä keltainen on nyt esillä.


Yhtään postauksen kankaista en ole ostanut kirpputoreilta, hinnat niissä ovat karanneet käsistä. Pienet palat ovat monissa paikoissa vähintään 15 euroa ja isommat 45. Ihan järjetöntä. Mutta kai porukka sitten maksaa, eihän niitä muuten noin kovilla hinnoilla kaupiteltaisi.

2 kommenttia:

 1. Onpa hieno idea laittaa kangasta kehyksiin! En ole moista muualla koskaan kuullut. Toimivaa!

  Ja kirppareiden hinnat on muutenkin lähteneet käsistä, ei pelkästään design-kankaiden. Kun kirpparit tulivat ns. muotiin, niin siitä tuli bisnes, ikävä kyllä.

  - Rouva E

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Olen samaa mieltä kirppareista. Ei mielestäni ole reilua että kirpparit jotka tekevät hyväntekeväisyyttä (Fida, Punainen risti ym.) saavat ensin tavarat lahjoituksena ja sitten kaupittelevat ne antiikkikauppojen hinnoilla.

  VastaaPoista