lauantai 6. heinäkuuta 2013

Vinkki Tukholman kävijöille

Jos pidät kirpputoreista ja on Tukholman matka suunnitelmissa, suosittelen käyntiä Täby Galoppbanan -kirpputorilla. Sinne on vähän hankala matka, mutta kyllä kannattaa. Avoinna kesälauantaisin ja sunnuntaisin,  25.5. - 6.10.2013, klo 12-16. Muutamana viikonloppuna ei kirppistä (17.-18.8. ja 14.15.9.).

Se on ns. bakluckeloppis, siis ihmiset ajavat autot raviradalle ja myyvät niistä suoraan. Myyjiä on paljon ja tavaraa on laidasta laitaan.Olin siellä muutama viikko sitten, taisi olla viikko ennen juhannusta ja kyllä kannatti.

Perille pääsee paikallisjunalla "Roslagsbanan". Pitää kyllä sanoa, että oli vähän hankalaa, en muista miltä metroasemalta etsimme junan pysäkin. Se ei ole ihan metron lähellä, jouduimme kyselemään useamman kerran. Mutta vaiva kannatti, olin tyttäreni kanssa ostoksilla ja hän löysi useammat kivat kengät ja vaatteita. Itse ostin vain vähän, yhden ruotsalaisen vanhan eväsrasian (ne ovat käteviä kaikenlaiseen säilytykseen). Hinta oli vain 10 kruunua. Ostin myös valkoista vakosamettia, käyttämätöntä 20 kruunulla sekä joululiinan (juu, silly me... mutta oli niin söpö), hinta 50 kruunua.

Nautin ennen kaikkea rennosta kirppisfiiliksestä ja kauniista ilmasta. Tavara liikkuu kohtuuhinnoin ja ihmisten kanssa on mukava höpötellä. Kun sää on hyvä, siellä vierähtää koko iltapäivä mukavasti. Tarjottavat ovat niitä tavallisia, makkaraa ja kahvia ja pullaa. Kannattaa varata juotavaa mukaan ja omat eväät jos ei grillimakkarat maistu.


Ruotsalainen eväsrasia, matlåda, oli ennen käytössä joka perheessä. Vahvaa tekoa, kelpaa moneen säilytykseen. Omistan näitä kaksi. Toisessa on helmitöissä käytettävät pihdit ym. ja toisessa ompelutarvikkeita.
Valkoista vakosamettia tarvitaan aina, tyynyiksi vaikka. Pienet söpöt sakset sain ystävältäni Kuressaaren matkan tuliaisina. Ovat kätevät ompelusakset.Ehkä tälle liinalle löytyy käyttöä, enää alle kuusi kuukautta jouluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti